Preview: Autosalon Frankfurt 2007

Autosalon Frankfurt Aston Martin
Vandaag aangekomen in Frankfurt voor de persreceptie van de IAA 2007. De persdagen starten pas morgen, maar wij konden het niet laten even binnen te glippen.

De volledige persdelegatie werd vandaag ontvangen voor een eerste kennismaking. Op het menu: walking dinner begeleid door muziek. Goed begin van de IAA.

Na het eten konden we het niet laten eens door de gangen te wandelen, hopend op een primeur. Buiten zagen we direct al een stand van Mercedes-Benz, die nog in volle opbouw was. Naast de CLK-DTM kunnen we een F1-bolide zien staan. Daarnaast werd er veel aandacht besteed aan de nieuwe milieuvriendelijke toepassingen, zoals de nieuwe F-cell op de Mercedes A-klasse. Ook de E300 Bluetec stond klaar voor morgen.

Ook zagen we in het begin van de tijdlijn die we konden bezichtigen op de Mercedesstand de eerste Mercedes ooit – of althans een replica ervan-. De Mercedesstand binnen echter was goed afgesloten. Ook de Guard-collectie werd goed bewaakt.

Hun Amerikaanse ex-partner Chrysler was minder begaan met hun privacy. Daar konden we met alle gemak binnenlopen en even een kijkje nemen. De premières waren zorgvuldig afgedekt, maar er was duidelijk al een show opgenomen, zo zien we op de onderstaande foto.

De Jaguar XF -die wel een succesmodel moet worden- konden we in maar liefst 4 verschillende uitvoeringen bewonderen. Veel meer dan de buitenkant hebben we weliswaar niet gezien, maar dat volgt ongetwijfeld morgen.

Ook volgende concept-car trok onze aandacht. Op een roterend platform stond voor ons: de Nissan Mixim. Het is een voorbode voor de technologieën die in toekomstige Nissans gebruikt zullen worden. Deze wagen heeft meerdere motoren aan boord. Een voor de voorwielen, een voor de achterwielen en er zijn litium-ion batterijen voorzien voor de energie-opslag. Deze wagen weegt slechts 950kg, wat gepaard gaat met redelijke prestaties.

Het interieur is bedoeld om de internet-jeugd aan te spreken, vandaar dat de cockpit sterk lijkt op een cockpit uit computerspellen. Futuristisch zag het er in ieder geval wel uit.

Ook deze C30 ReCharge, waar we al eerder over spraken, was aanwezig. U kan duidelijk de stekker zien, die aan de basis van deze wagen ligt.

Ook de 3 beloofde Aston Martin premières waren van de partij. De oranje wagen is de Aston Martin V8 Vantage N400, de grijze is de DB9 LM, de witte en de blauwe wagen zijn respectievelijk de Volante-versies. Helemaal achteraan, goed afgeschermd, konden we een glimp opvangen van de DBS. Helaas geen fotomateriaal.

Ook bij de Italianen werd hard gewerkt. De controle was echter iets scherper, waardoor we enkel twee foto’s konden maken van de Maserati-stand. Ons ander fotomateriaal werd gewist, maar we vertellen u in geuren en kleuren wat we zagen. Onder andere: de volledige Ferrari-vloot, de Fiat 500 in normaal en extreem groot formaat en nog een kleine glimp van een zwarte 8C Competizione.

Aangezien ook de VW-vloot goed werd afgeschermd en we u toch iets van materiaal wilden bezorgen: onderstaande foto.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...