Pastoor met sportauto

De kerk, de ontmoetingsplaats voor jongeren!De kerken hebben het steeds moeilijker om de marginaliserende samenleving te bereiken. Inventief en origineel zijn is de boodschap! Een proefproject van een Portugese pastoor trok onze aandacht, hij kocht een Ford Fiesta 2000 ST om gangjongeren te rekruteren voor zijn kerk. “Controleer mijn maagdelijke velgen, mijn goddelijke spoiler en mijn 200 paardenkrachten!”. De man schuwt zelfs geen stoere verhalen om de Portugese jeugd te bekeren, 210 km/h van kerk naar kerk fahren als het even kan. Meerdere parochies te bedienen, moet snel gaan! Hij houdt het wel veilig hoor: “Ik hou van sportwagens maar ik rij voorzichtig”. De lokale jeugd is er gek van de wagen en diens bestuurder. De kerk lijkt er nu meer op een tuningmeeting maar ach… als er maar geld in het offerblok komt!

Deel dit bericht:

2 reacties op "Pastoor met sportauto"

  1. nicolas 06-04-2007 om 10:41

    Een ford fiesta behoort tegenwoordig ook al tot de sportauto’s blijkbaar. Hopelijk steekt hij er snel genoeg een koppel neons onder. Waar is de tijd naar toe dat Porsche, Ferrari, Lamborghini, … dé sportwagens waren. Binnen een paar jaar wordt wrsch de ‘mitsubishi colt’ ook wel als sportwagen gecategoriseerd.

  2. PJS 07-04-2007 om 11:57

    Inderdaad, waar is de tijd… Let wel het gaat hier om een Ford Fiesta ST 2000! Das net als een VW Golf R32, die heeft een 3,2 liter 6 cilinder wat zorgt voor 250Pk’s. Niet onaardig voor een kleine wagen. Hier videomateriaal.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...