Officieel: Ford Transit Connect PHEV 150 pk panel van (2024)De utilitaire Ford Transit Connect PHEV wil zowel vlot, zuinig als doordacht zijn naast bovengemiddeld functioneel.

Als compact van (oftewel “camionette” in de volksmond) is de Ford Transit Connect de functionele/zakelijke evenknie van de Tourneo Connect. Verkrijgbaar in de L1 (3,1 m3 laadvolume) en L2 (3,7 m3 laadvolume) configuraties met daarnaast nog keuze inzake aantal zitplaatsen. Initieel draaide het motorengamma om de 2.0-liter EcoBlue viercilinder met 102 pk (voorwielaandrijving + handbak) of 122 pk (vierwielaandrijving + automaat). Het gamma wordt nu aangevuld met de lancering van de Ford de milieuvriendelijke Transit Connect PHEV!

Deze plug-in hybride bestelwagen rekent op een 1.5-liter EcoBoost benzinemotor, elektromotor en 6-traps automaat met dubbele koppeling. Het systeemvermogen bedraagt 150 pk / 350 Nm terwijl er maximaal 770 kg geladen mag worden. Aan de trekhaak kan er nogmaals 1.400 kg gehangen worden.

De Transit Connect PHEV heeft een verwachte elektrische actieradius tot 110 km en levert in EV-modus nog steeds een krachtige 330 Nm aan trekkracht. Laden kan aan 11 kW (AC) of zelfs 50 kW (DC). Hoe groot de batterijpack is werd niet meegedeeld.

PHEV aandrijving of niet, de nieuwe Ford Transit Connect komt met een digitaal instrumentarium (10”) en modern infotainmentsysteem (eveneens 10”). Op vlak van rijhulp en veiligheid moet deze panel van niet onderdoen voor de klassieke personenwagens van de Blauwe Ovaal.

Ford Pro spreekt van een Trend, Limited en zelfs stoere Active uitvoering van de zuinige Transit Connect plug-in hybride. Al laten ze na om die zuinigheid in tastbare cijfers uit te drukken. Pas tegen het najaar zullen ze opduiken bij de Belgische verdeelpunten met een nog ongedefinieerd prijskaartje. Of we tevens een reguliere Tourneo Connect PHEV volgt zal de toekomst moeten uitwijzen.