Bentley Hybrid Concept kan zo aan de stekker

Bentley Hybrid Concept kan zo aan de stekker
De Bentley Hybrid Concept is alvast een stap in de richting van een hybride aandrijving voor de luxueuze Mulsanne en familiegenoten.

Bentley plooit dan toch onder de druk van strenge uitstootnormen en ziet de toekomst ook elektrisch tegemoet, de Mulsanne Hybrid Concept is een eerste vorm van elektrificatie in Crewe. Dankzij de grote VAG familie kunnen ze vrij gemakkelijk gebruik maken van de hybride technologie en ervaring bij Porsche en Audi. De eerste Bentley die effectief deze elektromotor toegewezen krijgt, wordt waarschijnlijk de toekomstige SUV die eerst naar buiten komt met de bekende W12, maar in 2017 is het dan toch zo ver: je luxewagen opladen aan het stopcontact!

De Bentley Hybrid Concept – die zijn opwachting maakt op het Autosalon van Beijing – verschilt gelukkig niet zoveel van een reguliere Mulsanne. Behalve enkele koperen detailaanpassingen, een unieke Mulliner Driving Specification en verwijzingen naar de elektrische hulpmotor kan je nog steeds in alle rust en luxe genieten van het vlaggenschip uit de Bentley catalogus. Voordeel aan deze motorische samenwerking is een vermogenstoename van 25%, terwijl de CO2 uitstoot op papier daalt met 75%. De zakelijk markt ziet het maar al te graag gebeuren!

Zuiver elektrisch geraakt deze Bentley in Hybrid Conceptvorm toch nog 50 km ver, ongetwijfeld voldoende om van je vijfsterrenhotel emissieloos naar de autosnelweg te geraken waar de V8 of W12 het maar al te graag terug zal overnemen!

Lees hier onze rijtest met de Porsche Panamera S-E Hybrid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...