De Renault Zoe past nu ook in het 230V stopcontact

De Renault Zoe past nu ook in het 230V stopcontact
Goed nieuws voor wie minder fan is van laadpalen, Renault komt met een Flexi Charger laadkabel waarmee je de Zoé ook aan een 230V stopcontact kan opladen!

Grootste minpunt aan elektrische wagens is de beperkte batterijcapaciteit en dito rijbereik, maar daarvan heeft de compacte Renault Zoe met zijn stedelijke ingesteldheid minder last van. Qua laadinfrastructuur was je tot voor kort dan weer wel aangewezen op publieke – en private – laadpalen of je moest investeren in die vrij dure Wallbox voor thuis, gewoon even bijladen aan een regulier 230V stopcontact zat er niet in. Renault erkende deze verzuchtingen, zocht naar een oplossing en vond die onder de Flexi Charger noemer.

Deze laadkabel past op de normale huis-tuin-en-keuken stopcontacten en kan misschien wel heel wat twijfelende klanten overtuigen. Een trip naar de verre oma of een omweg richting vrienden lijkt hiermee een stuk aantrekkelijker, al neemt het opladen wel wat tijd in beslag. De Flexi Charger heeft minstens 9 uur nodig om je Zoé volledig op te laden en terug het rijbereik van ongeveer 150 km te schenken, met een dure Wallbox duurt de laadoperatie 6u terwijl een moderne laadpaal die klus klaart in amper een uurtje.

Vanaf begin april is de Flexi Charger beschikbaar in landen als Duitsland, Oostenrijk, Luxemburg en Nederland. De rest van Europa – en voornamelijk België – volgen later dit jaar, al zou het ons verwonderen dat je lokale dealer er niet aan kan geraken. De Renault Zoé hoeft geen aanpassingen te ondergaan om overweg te kunnen met deze 230V laadkabel, de huidige eigenaren kunnen dus ook gebruik maken van deze innovatieve oplossing!

Lees hier onze rijtest met de elektrische Renault Zoé!

De Renault Zoe past nu ook in het 230V stopcontact

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...