Opel Adam met driecilinder in Geneve

Opel Adam ECOTECT driecilinder
Opel brengt een opgefriste Adam met 1.0-liter driecilinder onder de motorkap mee naar Genève.

In augustus kondigde Opel reeds aan een 1.0-liter driecilinder te gaan lanceren, maar nu zal de nieuwe motor daadwerkelijk een gastheer krijgen. Dat wordt eerst en vooral de Opel Adam, die in Genève het volledig aluminium ECOTEC blokje ingelepeld krijgt, beschikbaar met 90 pk of 115 pk. Het koppel bedraagt in beide varianten 166 Nm en is al beschikbaar vanaf 1.800 toeren per minuut. De verkopen zullen eind de lente van start gaan.

Bovendien komt een volledig nieuwe aluminium zesbak met de krachtcentrale mee. Deze weegt amper 37 kilogram en zal standaard met start/stop-systeem geleverd worden. Naast pittige prestaties, waarvan de cijfers ons voorlopig nog even onbekend blijven, is de 1.0-liter bovenal zuinig. Op papier heb je genoeg aan gemiddeld 4,3 liter/100 kilometer, overeenkomend met een CO2-uitstoot van amper 99 g/km. Naast de nieuwe motor en transmissie komen er ook nieuwe kleurtjes, interieuruitvoeringen en personalisatiemogelijkheden naar het Adam-gamma.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...