Extra krachtige Tesla S voor de Duitse Autobahn

Video: Productie Tesla Model S
Het is niet omdat je elektrisch rijdt dat je niet kan genieten van de ongelimiteerde Duitse snelwegen!

De Tesla Model S sluipt langzaamaan het Belgische wegdek op. Ofwel zijn het fanboys van de eerste generatie ofwel waren het early adopters die hun weg vonden naar de Tesla Store in Brussel. Met een sprintsnelheid van 4,2 seconden in de Performance uitvoering ben je ook bijzonder vlug weg aan het stoplicht, terwijl de topsnelheid schommelt tussen 193 en 210 km/u. Voor je dagelijkse pendelrit van en naar het werk is dat meer dan voldoende, maar op de Duitse Autobahn doe je jammer genoeg toch nog net wat onder voor de rivalen.

Topman Elon Musk houdt helemaal niet van onderdoen en daarom stuurde hij een gespecialiseerd team van ingenieurs naar Duitsland om een nieuwe topsnelheid van 250 km/u te implementeren. Bestaande Europese klanten kunnen gratis hun bestaande Model S upgraden, nieuwe klanten krijgen de keuze. Bijzonder genereus om gratis een vermogensupgrade aan te bieden, al zagen we al iets soortgelijk bij McLaren. Nu Australië ook een stukje ongelimiteerde asfalt krijgt lijkt het ons logisch dat ze ook Down Under deze prestatie-upgrade zullen krijgen, al werd er nog niets officieel meegedeeld. Het rijbereik van een Tesla Model S schommelt tussen de 250 en 400 km terwijl je hem gerust thuis aan het stopcontact kan hangen.

Belgische prijzen voor een Tesla Model S schommelen tussen de €72.600 en €97.550, alweer afhankelijk van de batterijcapaciteit (en dus ook het rijbereik) en of je de Perfomance uitvoering verkiest. Daarboven kan je nog wat snuffelen in de optielijst van de elektrische pionier, al lopen de prijzen bijzonder gelijk met de brandstofverslindende concurrentie. Tanken is ongetwijfeld sneller edoch duurder, de Model S is terug 100 % paraat in 4,5 uur.

Tesla Motors - Model S - Belgie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...