Range Rover en Range Rover Sport gaan Hybride


Land Rover waagt zich op het terrein der hybriden.

Het is de eerste keer dat Land Rover hyrbides in productie gaat nemen. Ze zijn te bestellen vanaf 10 september en de leveringstermijn bedraagt een klein halfjaar. Een leuke manier om 2014 in te zetten lijkt ons. Dit is trouwens niet hun enigste primeur: Land Rover is de eerste die er in slaagt premium diesel hybride-SUV’s op de markt te brengen. Zowel de Range Rover als de Range Rover Sport krijgen een 3.0-liter SDV6 dieselmotor gecombineerd met een elektromotor en een 8-traps automaat.

De elektromotor levert 47 pk en 170Nm en zorgt ervoor dat beide diesel hybride-SUV’s een gecombineerd vermogen hebben van maar liefst 340 pk en 700 Nm. Trager worden ze er ook niet van, want het spurtje naar de 100 is al na 6,9 seconden achter de rug. Het hele hybride-systeem inclusief elektromotor en batterij weegt minder dan 120 kg! Dit komt de prestaties, voor zover dat belangrijk is, zeker ten goede. Beide hybrides hebben in theorie een verbruik van 6,4-liter/ 100 km en een CO2-uitstoot van slechts 169 g/km.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...