Jaguar XJ_e Plug-in Hybride op Goodwood

Jaguar XJ_e 2013
Jaguar gaat de milieuvriendelijke toer op. Na een start/stop-systeem, experimenteert het ook met Plug-in Hybrid technologie met deze Jaguar XJ_e.

De wagen zal voor het eerst op Goodwood getoond worden, tijdens het Festival Of Speed. De Jaguar XJ_e is nog volop in ontwikkeling, maar de eerste feiten zijn al gekend. Zo zal de wagen gebruik maken van een 2.0 liter grote benzinemotor met 240 pk en een elektromotor met 93 pk. Gecombineerd zijn ze goed voor 330 pk en een sprint van nul naar honderd in 6,5 seconden.

Maar niet alleen de prestaties zijn top, ook zijn verbruik is met 3,2 liter per 100 km behoorlijk beperkt gebleven. De CO2-uitstoot zou onder 75 gram per km liggen. In elektrische modus komt de XJ_e zo’n 40 km ver, wanneer de verbrandingsmotor mag meedoen, komt zijn bereik neer op 1.100 km.

Lees hier onze rijtest met de Jaguar XJ.

Jaguar XJ_e_2013Jaguar XJ_e_2013

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...