Nissan heeft elektrische plannen in Europa!

nissan leaf charging
Nissan wil elektrisch rijden een boost geven en begint in onze buurlanden. Vandaag onthulde het haar eerste snelle laadpunten in Frankrijk en Nederland, de zogenaamde “Quick Chargers”.

Nissan is van plan deze laadpunten zelf te produceren en gratis te plaatsen om zo hun Nissan Leaf een boost te geven. In het totaal moeten het er zo’n 400 worden. Want ja, snellaadpunten zijn nu eenmaal nodig om elektrisch rijden aantrekkelijker te maken. Uiteraard zullen enkel wagens met hun technologie zich kunnen opladen aan deze punten.

Een laadbeurt zou ongeveer 30 minuten duren en in deze relatief korte periode zou je batterij al terug 80% van z’n vermogen terughebben. Bij onze taalgenoten werd het eerste punt geplaatst in Amersfoort en er volgen er nog 40. Als het hele project klaar is, zou je overal in Nederland een laadpunt moeten vinden binnen een straal van 30 kilometer! In Frankrijk werd de eerste lader geplaatst in Haguenau. Nissan voorziet er nog 6 in de Elzas regio, maar dankzij een extra bijdrage (10.000 euro) van de staat, zou het totaal ook op 40 komen.

Deze actie wordt gekaderd binnen hun “The Big Turn On” campagne en zou moeten leiden naar een meer elektrische toekomst op gebied van mobiliteit. Wij vragen ons af of het geen zet is van Nissan om andere fabrikanten te verplichten ook met hun technologie te laten werken, maar hoe dan ook is het geen slecht initiatief om deze wereld terug wat groener te maken!

Lees en bekijk hier onze rijtest met de Nissan Leaf.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...