Gelekt: Fisker Atlantic

Fisker Atlantic
Afbeeldingen van de Fisker Atlantic (Project Nina) lekten op een Tsjechisch autoforum.

Fisker zal op de New York Auto Show deze week de Fisker Atlantic voorstellen, vroeger bekend onder Project Nina. Bij het transport konden fotografen reeds een klein stukje van de ontblote wagen zien, maar dit weekend lekten ook foto’s van de Atlantic in zijn geheel. Essentieel betreft het een kleiner – en vooral goedkoper – broertje van de Fisker Karma, maar net als laatstgenoemde biedt de Atlantic eveneens plaats aan vier personen.

Vooraan herkennen we de typische Fisker-grille en achteraan zien we de gebruikelijke achterlichten. De deurgrepen van de achterste portieren werden mooi weggewerkt in de C-stijl. Een verschilpunt met zijn grotere broer is het ontbreken van zonnepanelen op het dak, de Atlantic heeft in de plaats daarvan een gigantisch glazen panoramisch dak.

Voor de aandrijving klopt Fisker aan bij BMW, althans voor een deel ervan. De Duitse autobouwer zou immers enkel een viercilinder leveren als range-extender, terwijl de achterwielen van de Atlantic aangedreven worden door twee elektromotoren. Naar specificaties of autonomie is het voorlopig gissen, maar weer wordt ongetwijfeld duidelijk op woensdag 4 april. (Via:autoforum.cz)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gelekt: Fisker Atlantic"

  1. BNNY 03-04-2012 om 12:50

    Kudo’s als die gekke velgen het halen!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...