Autosalon Geneve 2012: Toyota Yaris HSD

Toyota Yaris HSD Geneve 2012
De Toyota Yaris HSD: slechts 79 gram CO2 per kilometer!

In Genève stelt Toyota de Yaris HSD voor, een kleine hybride die slechts 79 gram CO2 uitstoot per kilometer. Een 1.5-liter grote benzinemotor werkt samen met een elektromotor en samen leveren ze een vermogen van 100 pk. Schakelen gebeurt via een automatische versnellingsbak. De Toyota Yaris HSD heb je echter niet voor niets, de startprijs bedraagt een dikke 19.000 euro.

Tegenover die startprijs staat natuurlijk wel dat de HSD redelijk gunstig is uitgerust. Zo krijg je bijvoorbeeld standaard automatische airconditioning. Die uitrusting is nodig, aangezien de Toyota Yaris 1.33 met 100 pk een stuk goedkoper is dan deze hybride. In de stad verbruikt deze HSD veel minder dan de benzinevariant, daar vallen dus ook voordelen te rapen. De wagen is nu reeds te bestellen bij de dealer, maar wordt pas geleverd tegen de zomer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...