Onthuld: Tesla Model X

Tesla Model X Crossover 2012
Tesla heeft in California de Tesla Model X voorgesteld, het derde model in de line-up van het merk.

De Tesla Model X die het merk toont is een pre-productie prototype, het merk wil de verkoop van het model starten vanaf 2013. De Model X Crossover werd gebouwd op hetzelfde onderstel van de Model S en gebruikt ook een gelijkaardige elektrische aandrijflijn. Door het grotere gewicht is het rijbereik wel 10% lager dan de Model S, de totale actieradius varieert dus tussen 233 km wanneer je voor de 40 kWh versie kiest en 435 km als je voor het 80 kWh batterijpakket kiest. Van 0 naar 100 km/u sprinten zou de Performance-versie doen in zo’n 4,4 seconden. Best sterk voor een ecologisch verantwoorde elektro-SUV.

Qua design bouwt Tesla vooraan duidelijk voort op de Tesla Model S, maar uiteraard loopt de daklijn iets hoger bij deze Model X. De achterste deuren zijn Gullwing deuren, wat volgens het merk een gemakkelijke instap mogelijk moet maken. Dankzij de drie zetelrijen kunnen in totaal zeven mensen plaatsnemen in de Model X, inclusief hun bagage. Aangezien er geen verbrandingsmotor te vinden is in de Model X beschikt de Crossover over twee bagageruimtes, één achteraan en één vooraan onder de traditionele “motorkap”. De startprijs voor de Model X zou 45.000 euro bedragen, de duurdere versies zouden 68.000 euro moeten opbrengen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...