Saab vraagt faillissement aan

Saab Trollhattan
Saab heeft vandaag het faillissement aangevraagd, zonder kapitaalinjectie kan het merk zijn reorganisatie namelijk niet doorvoeren.

Saab Automobile, Saab Tools en Saab Powertrain hebben deze ochtend het faillissement aangevraagd. Daarmee lijkt het einde van de hele Saab-saga in zicht. De problemen van Saab startten begin dit jaar, toen door een tekort aan kapitaal leveranciers niet meer konden worden uitbetaald. Hierdoor ligt de productie al sinds mei helemaal stil. Verwoede pogingen van Victor Muller om geld te vinden brachten daarbij jammer genoeg weinig zoden aan de dijk.

De laatste weken kwam de mogelijkheid om het merk te verkopen aan het Chinese Youngman nog aan bod, maar GM wou koste wat het kost vermijden dat Saab in Chinese handen zou komen. Daarom heeft Youngman zich teruggetrokken, waardoor er geen enkele andere optie meer overbleef dan het faillissement aan te vragen. Dat zou volgens Saab de beste beslissing zijn voor de schuldeisers, die zo nog een deel van hun gelden zullen kunnen recupereren. Voor de aandeelhouders van Saab wordt geen restwaarde verwacht. Het aandeel Swedish Automobile (SWAN) noteert momenteel nog aan 21 eurocent.

Saab

Deel dit bericht:

1 reactie op "Saab vraagt faillissement aan"

  1. ML 19-12-2011 om 13:30

    Dank u GM ! 

Reageer

Reactie aan het plaatsen...