Saab herrijst uit het as

Saab 9-3 EV NEVS
De eerste pre-productie Saab 9-3 rolde zojuist in Trollhättan van de band.

Toen Saab in 2011 failliet ging was het even zoeken naar een overnemer. Tot juni 2012, wanneer bekend werd dat NEVS – National Electric Vehicle Sweden – de restanten van het bedrijf zou overkopen. Het was ook even onzeker of nog ooit nieuwe Saab-modellen het daglicht zouden zien, maar nu liep alvast een eerste pre-productie Saab 9-3 van de assemblagelijn.

Door het uiterlijk zijn we niet meteen verrast, de 9-3 in kwestie lijkt immers als twee druppels water op het laatste productiemodel van enkele jaren terug. Op het logo na weliswaar, want dat wordt na een overeenkomst met Scania en Saab’s ruimtevaarttak niet meer gebruikt. Onderhuids zouden enkele componenten wel vervangen zijn en daarom zullen een hele reeks testen afgewerkt worden. Bovendien wordt deze nieuwe 9-3 zoals het bedrijf doet vermoeden volledig elektrisch. Sommige van de originele onderdelen zijn ook niet meer beschikbaar en NEVS wil toch tenminste dat de Saab-standaard in ere blijft. Voor zover daar nog iets van over blijft…

Of we keren even terug in de tijd: Lees hier onze rijtest met de Saab 9-3 Aero Sport-Hatch

Saab 9-3

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...