Volkswagen eT! voor elektrische leveringen

Volkswagen eT
Momenteel is de Volkswagen eT! nog opvallend buitenaards, maar na enkele jaren onderzoek zouden we hem frequent moeten zien rondrijden.

Het is namelijk behoorlijk moeilijk om VW bestelwagens uit het straatbeeld weg te denken. Zo goed als elk groot bedrijf dat frequent levert, heeft ergens in het wagenpark wel enkele Volkswagen busjes zitten. En Volkswagen wil dat in de toekomst ook zo houden. Daarom werkt het samen met de Deutsche Post en de kunstuniversiteit van Braunschweig aan de elektrische bestelwagen van de toekomst.

Als het van Volkswagen afhangt zullen we op lange termijn allemaal met elektrische busjes rondrijden in stadscentra. Als we al zelf rijden, want de VW bestelwagen van de toekomst zal bepaalde aspecten van het rijden zelf kunnen uitvoeren zonder dat daar een chauffeur voor nodig is. Hoeveel we van deze studie in de toekomst effectief terug zullen vinden is dan weer iets anders.

Momenteel worden mensen van de post geconfronteerd met het in- en uitstappen voor verschillende huizen die dicht bij elkaar liggen. In de toekomst zou dat verleden tijd zijn dankzij de Follow Me-functie, waarmee de eT! de postbediende automatisch volgt. De postbode kan de wagen ook laten staan en zijn ronde doen. Geen zin om terug te wandelen? Dankzij de Come to me-functie zou ook dat niet meer hoeven.

Aan de binnenkant van het concept zien we een strak georganiseerde werkruimte met een iPad, waarop ongetwijfeld relevante informatie kan verschijnen over het pakket, de geadresseerde en wie weet wat nog… Leuk gedaan!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...