Suzuki gaat ECO in Tokio

Suzuki Regina Concept
Suzuki heeft haar line-up aangekondigd voor de Tokyo Motor Show.

Suzuki speelt in Tokio een thuiswedstrijd en zet vooral in op ecologisch verantwoorde wagens. Het eerste model dat ze op het autosalon zullen voorstellen is de Regina, hun visie op de compacte wagen van de toekomst. Het afschuwelijke design resulteert in een weerstandscoëfficiënt die 10% lager is dan deze van huidige modellen, terwijl het gewicht van het concept slechts 730 kg bedraagt. Als gevolg bedraagt het verbruik slechts 3,1 liter/100 km en de CO2-uitstoot amper 70 g/km. Beiden uitzonderlijke waarden voor een benzinemotor.

De tweede wagen die het Japanse merk voorstelt in Tokio is de Q-Concept, een elektrische tweezitter ontwikkeld voor dagdagelijkse ritjes korter dan 10 km. Net als de Nissan Pivo 3 Concept biedt de Q-concept plaats aan 2 personen, al is de zetelconfiguratie hier in tandem. De achterste zetel kan eventueel omgevormd worden tot twee kinderzitjes, of de achterste zetel kan volledig verwijderd worden en dan wordt de Q-concept een mini vrachtvoertuig. Ideaal voor het bezorgen van pakjes in een dichtbevolkt gebied.

Tot slot zal ook de Swift EV Hybrid op de stand van Suzuki staan, essentieel een elektrische Swift met Range Extender. Volledig elektrisch kan de Swift zo’n 20-30 km per dag afleggen, zijn de batterijen op dan wekt de door een motor aangedreven generator elektriciteit op. De Swift EV Hybrid heeft een kleinere batterij die minder weegt, minder kost en sneller op te laden is dan deze van andere elektrische voertuigen. Wanneer de wagen op de markt komt, werd niet meegegeven.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Suzuki gaat ECO in Tokio"

  1. kristofl 14-11-2011 om 23:23

    Da vreemd groen ding heeft eigenlijk best veel weg van een moderne versie van een Citroen DS gecombineerd met een oude Saab.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...