Frankfurt ’11: Volkswagen NILS Concept

Volkswagen Nils Concept
Lichtgewicht, klein, elektrisch en plaats voor één: de NILS Concept toont Volkswagen’s visie op de mobiliteit van de toekomst.

De Volkswagen Nils Concept toont hoe Volkswagen het pendelverkeer ziet in de toekomst. De wagen, die slechts plaats biedt aan één persoon, weegt slechts 460 kg dankzij een aluminium spaceframe. De elektromotor alleen zet niet meer dan 19 kg op de weegschaal. Het concept is spannender dan je zou denken: de NILS beschikt immers over achterwielaandrijving en imposante vleugeldeuren!

Toch duurt de sprint van 0-100 km/u net geen 11 seconden en bedraagt de topsnelheid niet meer dan 130 km/u. De autonomie bedraagt bovendien slechts 65 km. Opladen daarentegen zou niet meer dan twee uren in beslag nemen via een conventioneel 230V stopcontact. Een schoonheidsprijs zal de NILS echter niet winnen noch een prijs voor originaliteit. Zijn de overeenkomsten met de Audi Urban Concept immers louter toeval?

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...