Toyota Prius Plug-in Hybrid aanwezig in Frankfurt

Toyota Prius Plugin Hybrid
Toyota zal een nieuwe versie van de Prius voorstellen in Frankfurt: de Toyota Prius Plug-in Hybrid.

Dit model toont de laatste evolutie van de HSD-techniek (Hybrid Synergy Drive). Deze Prius beschikt over een nieuwe lithium-ion batterij, die een stuk efficiënter is dan de voorgaande Nikkel-Methaan batterijen die Toyota gebruikte. Deze batterijen worden niet alleen opgeladen tijdens het rijden en door de verbrandingsmotor, maar kunnen ook opgeladen worden door de wagen in het stopcontact te stoppen.

Door het feit dat je de wagen in het stopcontact kan pluggen, zijn de verbruikscijfers van de Prius duizelingwekkend! Hij heeft – theoretisch – voldoende aan 2,2 liter benzine per 100 km en stoot amper 49 gram CO2 uit per km. Lager dan die cijfers gaan, kan momenteel enkel bij volledig elektrische wagens. Deze cijfers moeten wel nog gehomologeerd worden. Meer nieuws volgt vanuit Frankfurt!

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius. 

Toyota Prius Plugin Hybrid

Toyota Prius Plugin Hybrid

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...