Preview: Ford Focus ECOnetic 2012

Focus ECOnetic 2012
Op de AutoRai in Nederland stelt Ford de nieuwe Focus ECOnetic voor.

Ford komt naar de AutoRai met enkele nieuwe zuinige modellen, één daarvan is de nieuwe Ford Focus ECOnetic. De wagen krijgt een 1.6-liter dieselmotor met een vermogen van 105 pk. Belangrijker is echter dat deze Focus minder dan 95 g CO2 per km uitstoot. De wagen wordt pas gelanceerd in 2012 en het is nog niet zeker dat de overheid je volgend jaar nog steeds een overheidskorting van 15% geeft. De lage uitstoot wordt bereikt door aerodynamische aanpassingen, banden met een lage rolweerstand, een ‘Active Grille Shutter’, een start/stop-systeem, een remenergierecuperatiesysteem en een aangepaste overbrengingsverhouding voor de laatste versnelling.

De nieuwe Focus ECOnetic zal beschikbaar zijn als hatchback en als ruime wagon. Het gemiddelde verbruik wordt voorlopig geschat op slechts 3,5 liter per 100 km, best een prestatie! Op de definitieve specificaties en prijzen van de nieuwe Focus ECOnetic blijft het wachten tot aan de vooravond van zijn introductie in 2012. Een Ford Fiesta ECOnetic is al beschikbaar vanaf juli 2011 en krijgt dezelfde 1.6 TDCi mee, maar tien paarden minder. De exacte specificaties en prijzen hiervan zullen reeds meegegeven worden op de AutoRai.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Preview: Ford Focus ECOnetic 2012"

 1. Decor 08-04-2011 om 16:35

  Ford heeft z’n Focus jaren een van de mooisten in zijn segment gemaakt…
  Dat is, naar mijn mening, nu helemaal het geval niet meer. Wat een lelijke wagen!
  Desalniettemin blijft het altijd positief om de keuze te hebben tussen zuinigere motoren!

 2. Tim 08-04-2011 om 17:21

  @ Decor

  Persoonlijk vond ik de oudere Focus eveneens knapper, ook binnenin.

 3. BART PJ 08-04-2011 om 18:05

  Tja dat komt ervan Ford wou met deze Focus ’n wagen maken die wereldwijd inzetbaar(ttz niemand voor ’t hoofd stoot) is met als gevolg weg persoonlijkheid…om nog maar te zwijgen
  van dashboard, middenconsole…

 4. Decor 08-04-2011 om 21:09

  @ Bart: Inderdaad, dat stoort mij het meest: De persoonlijkheid / het specifieke karakter van de wagen die weg is, wat meteen het kwaliteitsgevoel van de wagen naar beneden haalt.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...