Liquiditeit Saab brengt productie in gedrang

Saab Productie 9-5
Saab heeft vandaag bekend gemaakt dat de productie tot het eind van de week wordt gestaakt, het bedrijf probeert zijn liquiditeitsproblemen op te lossen.

Saab moet eerst de financiën op orde hebben alvorens de productie hervat kan worden, dat zegt Gunilla Gustavs, woordvoerster van Saab. Volgens Gustavs is Saab aan het kijken naar verschillende oplossingen, maar de woordvoerster wilde niet ingaan op details. Saab kampt met liquiditeitsproblemen, waardoor leveranciers niet tijdig kunnen worden betaald. De laatste twee weken is de productie in de fabriek in Trollhattan al verschillende malen gestaakt door een tekort aan onderdelen omdat niet-betaalde leveranciers leveringen achterhouden.

Saab gelooft echter begin volgende week de productie terug te kunnen hervatten, zo zou Vladimir Antonov terug een belang in Spyker nemen waardoor een deel van het liquiditeitsprobleem opgelost zou kunnen geraken. Antonov zou hebben aangegeven 50 miljoen euro te willen investeren in het bedrijf. “Het enige dat ik kan zeggen is dat we er intensief aan werken”, zegt woordvoerster Marja Lang van het debt office, die voegt daaraan toe dat het later deze week mogelijk met informatie naar buiten zal komen.

Saab Phoenix Concept

Deel dit bericht:

1 reactie op "Liquiditeit Saab brengt productie in gedrang"

  1. windor.be 07-04-2011 om 20:02

    Spyker zat al in zeer slechte papieren lang voor de overname van Saab, ik snap nog steeds niet waarom men hen ooit als valabele overnemer heeft aanvaard.

    50 miljoen lijkt mij ook maar een druppel op een hete plaat

Reageer

Reactie aan het plaatsen...