“Saab kan in financiele problemen komen”

Saab 9-5 SportCombi
Russisch zakenman Antonov heeft geen vertrouwen in Saabs business plan en waarschuwt dat de autoproducent in financiële problemen zou kunnen komen.

Russisch zakenman Vladimir Antonov is een mogelijke investeerder voor de Zweeds-Nederlandse autoproducent Saab Automobile. Volgens Antonov zal Saab dit jaar echter zijn verkoopdoelstelling van 80.000 auto’s niet halen. Naar zijn mening zal het dit jaar hooguit tussen 60.000 en 65.000 auto’s verkopen. Dat schrijft de zakenkrant Dagens Industri donderdag. Volgens Antonov zal het falend business plan er mogelijk toe leiden dat de Europese investeringsbank de in februari vorig jaar verstrekte lening van 400 miljoen euro terug opeist.

Zonder financiering zou Saab Automobile binnen vijf dagen failliet zijn, aldus Antonov. Om Saab op de been te houden en het geplande kleinere model te ontwikkelen zou 250 miljoen euro nodig zijn. Antonov zelf zou een vierde van die financiële behoefte kunnen voorzien, maar daarmee zal het merk enkel dit jaar in zijn financiële behoeften worden voorzien. Er zijn dus andere investeerders nodig om niet in financiële problemen te komen, het laatste woord lijkt hierover dus nog niet gezegd. (Via: De Tijd)

Saab 9-3 Sport Hatch

Deel dit bericht:

2 reacties op "“Saab kan in financiële problemen komen”"

  1. Intred 10-03-2011 om 14:16

    Echt ongelooflijk dat zo’n prestige merk met zo’n toffe modellen dreigt ten onder te gaan terwijl Fiat en Lancia Amerikaanse gedrochten op de Europese markt spuwt die de plaats in de showroom niet waardig zijn.

  2. hans 11-03-2011 om 20:02

    verdoken staatssteun is geen probleem in Italië (zelfs niet verdoken)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...