Geneve 2011: Saab PhoeniX Concept

Saab Phoenix Concept
Saab heeft in Genève een uniek conceptmodel onthuld, het kreeg de toepasselijke naam Phoenix mee.

Het ontwerp van deze hybride concept-car is van de hand van Jason Castriota, Saab noemt de ontwerpstijl ‘Aeromotical Design’, waarmee het trots verwijst naar zijn luchtvaartverleden. Op de grille vinden we een groot Saab-logo en we vinden LED-koplampen die in ook op de toekomstige Saab-modellen gebruikt zullen worden. Om helemaal als een vogel te ontwaken krijgt het concept over vleugeldeuren. Binnenin vinden we rode accenten terug, die het hart van de oprijzende ‘Phoenix’ moeten voorstellen, een touchscreen met Android-besturing doet dienst als middenconsole.

Saab Phoenix Concept beschikt over vierwielaandrijving en krijgt een 1.6-liter turbomotor onder de motorkap. Dat blok is goed voor 200 pk, schakelen gaat via een manuele zesbak. De motor wordt gekoppeld aan een 34 pk sterke elektromotor, de energie voor die motor wordt opgeslagen in lithium-ion accu’s. De Phoenix Concept staat trouwens op het platform van de opvolger van de 9-3, die 93 als type-aanduiding zal krijgen. Dit model komt eind 2012 op de markt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...