Nieuwe Teaser: Gumpert Tornante

Gumpert Tornante Teaser
We kregen zonet bovenstaande foto in de mailbox van wat de Gumpert Tornante zou moeten voorstellen.

De Gumpert Tornante werd in samenwerking met Carrozzeria Touring Superleggera ontwikkeld. We zagen eerder al dat de sportwagen een imposante neus zal krijgen met een agressieve grille en grote luchtinlaten. Verder zou de Tornante net als de SLS AMG over vleugeldeuren beschikken en zou hij vervaardigd zijn uit composiet materialen. Op de nieuwe foto zien we ook duidelijk dat er een vloeiende lijn schuil gaat in het profiel van de wagen, met twee opvallende bogen rond de wielkasten. De achterlichten bestaan uit vierkante LED-lichten en de achteruitkijkspiegels lijken erg miniatuur gevormd om zo weinig mogelijk wind te vangen.

Onder de motorkap zou een 4.2-liter grote biturbo V8 plaatsnemen, goed voor een vermogen van 700 pk. In 2012 zou Gumpert een variant uitbrengen met een alternatieve krachtbron, vermoedelijk gaat het dan om een hybride. De Tornante beschikt over de double-wishbone ophanging en de TT40e versnellingsbak van de Gumpert Apollo. Meer info volgt op het autosalon van Genève.

Gumpert Tornante Teaser

Deel dit bericht:

1 reactie op "Nieuwe Teaser: Gumpert Tornante"

  1. autolening 25-02-2011 om 21:24

    1 woord: BRUUT!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...