Autosalon Geneve 2014 Live: Gumpert

Gumpert Explosion - Geneva 2014 Live - GroenLicht
Gumpert is back! Dit is de 420 pk sterke Explosion!

Gumpert was op sterven na dood, maar dankzij een nieuwe kapitaalinjectie kan Roland Gumpert zijn droom wat langer uitzingen. In Genève komen ze zelfs met een nieuw model: de Explosion!

En die is radicaal anders dan wat Gumpert tot nu toe op de markt bracht, waarschijnlijk om een breder publiek te kunnen aanspreken en zo toch verder te blijven bestaan. Het uiterlijk is langs voor vrij robuust en langs achteren eveneens vrij strak, maar langszij lijken de proporties toch niet helemaal OK te zitten.

Al doet dat er weinig toe wanneer je aan het stuur zit van deze Explosion! Onder de motorkap zit een 2.0-liter met maar liefst 420 pk. Eat that, AMG! In tegenstelling tot de Apollo wordt de Explosion op de vier wielen aangedreven en sprint hij in amper 3 seconden van 0-100 km/u! Met de prestaties zit alles dus snor, maar of iemand 105.000 euro over heeft voor deze creatie? Laat ons hopen voor Roland (Gumpert)!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...