Rolls-Royce gaat elektrisch met 102EX

Rolls-Royce 102EX Elektrische Phantom
Rolls-Royce zal een elektrische Phantom voorstellen op het autosalon van Genève. Het conceptmodel krijgt de naam 102EX mee.

Gedurende 2011 zal deze elektrische Phantom dienen als testwagen, die de basis zal leggen voor een eventueel elektrische toekomst van het overdadig luxueuze merk. Rolls-Royce wil het eerst luxemerk zijn dat op zoek gaat naar alternatieve aandrijvingen. Het merk wil niet alleen testen hoe de aandrijving werkt, maar wil ook kijken hoe de vermogende klanten staan tegenover deze nieuwe manier van aandrijven.

Tot op vandaag zijn er nog geen plannen om het model effectief ook in productie te nemen. De wagen dient vooral als een communicatiemiddel tussen Rolls-Royce en haar stakeholders. Het luxemerk wil uitzoeken hoever de wagen op elektriciteit zou moeten kunnen rijden, hoelang een oplaadbeurt mag duren… Meer nieuws volgt vanop het autosalon van Genève.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...