Geneve 2011: Smart Forspeed Concept

Smart Forspeed Concept
Het Smart Forspeed Concept lijkt op het eerste zicht een resurrectie van de Crossblade, maar is het dat wel?

De Smart Crossblade werd in 2001 gelanceerd, maar is nooit een echt succesverhaal geweest. Het Forspeed Concept wil er zich dan ook op meerdere vlakken van distantiëren. De Forspeed is een roadster met nul-emissie en is ontworpen om Smart’s elektrische gamma, dat voorlopig bestaat uit een scooter en fiets, te vervolledigen. Smart beweert dat de Forspeed een topsnelheid haalt van 120 km/u en een autonomie heeft van zo’n 135 km. Voor de aandrijving zorgt een 40 pk sterke elektromotor met een overboost functie van 7 pk.

Volgens Steffen Kohl, verantwoordelijke voor het design, heeft de Forspeed een unieke en elektrische look, maar is de wagen nog steeds herkenbaar als een Smart. Wat vooral opvalt is het ontbreken van een echte voorruit en de als het ware lachende honingraat grille. De wagen beschikt ook over geïntegreerde fotovoltaïsche cellen, die on-board elektronica moeten voorzien van energie.

Binnenin is het design zeer minimalistisch. Wat vooral opvalt zijn het afzonderlijke instrumentenpaneel voor zowel bestuurder als passagier. Bij laatstgenoemde gaat het eigenlijk om een docking station voor een Smartphone, die tot 90 graden naar de bestuurder gedraaid kan worden. Verder beschikt de wagen binnenin over lederen deurgrepen, een met leder omhuld stuurwiel en versnellingspook, maar ook de centraal geplaatste switch voor het activeren van de overboost functie.

Natuurlijk komt de vraag of de wagen in productie zal belanden. Het antwoord daarop is neen, al zullen sommige elementen overgedragen worden naar toekomstige Smart modellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...