De Tomaso revival in Geneve

De Tomaso Crossover
De Tomaso, bekend om haar aloude Pantera, zal terugkeren op de markt met een nieuw model. De voorstelling ervan vindt normaal op het autosalon van Genève plaats.

De Tomaso komt op de proppen met een nieuw conceptmodel dat de naam SLC meekrijgt. Vreemd genoeg is dit model geen supercar, maar een eerder saai vierdeursmodel. Het bedrijf zelf beweert dan weer dat dit model een luxueuze crossover is, wat op zich niet slecht klinkt, maar toch nog steeds een beetje vreemd met de geschiedenis van De Tomaso in het achterhoofd.

Volgens roddels zou er onder de motorkap een 524 pk sterke achtcilindermotor komen liggen. Dat klinkt dan wel weer stukken beter. De instapmotor zou een zescilinder turbodiesel worden met ongeveer 250 pk en er zou nog een krachtiger versie van die motor komen met ongeveer 300 pk.

Volgend jaar zou het model ongeveer in productie gaan. Het bedrijft plant zo’n 3.000 stuks per jaar, met een beginprijs van ongeveer €85.000. Naast het nieuws over deze minder spannende crossover, gaan de geruchten de ronde dat de Pantera een spirituele opvolger zou krijgen, zij het wel met vier deuren. Vrees alvast, Porsche Panamera. (via AB)

Deel dit bericht:

2 reacties op "De Tomaso revival in Genève"

  1. PJS 16-02-2011 om 23:50

    Hier wordt ik niet echt warm van.. Eerder Amerikaans dan Italiaans..

  2. TDB 17-02-2011 om 9:51

    Ik word er nog minder warm van, vind de wagen echt lomp en lelijk.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...