Gespot op video: De Tomaso Pantera

De Tomaso Pantera Videospot
De Tomaso is druk bezig met de ontwikkeling van de Pantera, een video aan de voormalige Pininfarina-fabriek licht een tipje van de sluier.

De Tomaso heeft merkbaar nog wat sleutelwerk aan de Pantera, want het model dat in de video uit de fabriekspoorten komt gereden produceert naast veel lawaai ook een ferme rookwolk. Het brullend geluid wordt verzorgd door een centraal geplaatste V8, de rookwolk wijst ongetwijfeld op een niet optimale afstelling van het geheel. Toch moet het vanaf nu snel vooruit gaan, de Pantera zou al in november op het autosalon van Los Angeles gepresenteerd worden, om in 2012 in productie te gaan. Het design van de jongste generatie Pantera komt net als de Deauville van Pininfarina.

Voor de carrosserie zal De Tomaso de zogenaamde ‘Univis’ technologie gebruiken waarop het merk een patent heeft. Deze technologie maakt het mogelijk een koetswerk te bouwen via geëxtrudeerde aluminium profielen die daarna met behulp van lasers gesoldeerd worden. Daarbij zijn in totaal amper 30 matrijzen nodig en wordt er veel tijd en geld gespaard. Hoewel de oorspronkelijke Pantera een Ford-motor had, is de kans groot dat deze krachtbron nu van GM-origine is. Dat is ook het geval bij de Deauville en zal ook het geval zijn bij een vierdeurs sedan, die De Tomaso zal presenteren in de loop van 2012. (Via: AutoEdizione)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...