Toyota Prius C Concept: kleinere Prius in de maak

Prius C Concept
Op het autosalon van Detroit stelt Toyota de Prius C Concept voor, een hybride die in de toekomst het kleinere broertje zou worden van de huidige Prius.

Zowel Ford als Toyota onthulden een handvol nieuwe hybrides en elektrische wagens op de International Auto Show in Detroit. Terwijl sommige daarvan reeds klaar zijn voor productie, is de Prius C Concept slechts een blik in de toekomst van de wereldwijde leider in hybride autoverkopen.

Toyota beschrijft de Prius C Concept als een kleine hybride voor het stadscentrum, wat ons er ook al op wijst dat hij kleiner zou zijn dan de huidige Prius hatchback. Bovendien zou de C Concept gericht zijn op een jonger publiek, met als resultaat ook een lagere prijs en kleinere optielijst dan zijn grotere broer.

De Prius C Concept moet het uiteindelijk opnemen tegen wagens als de Honda Insight, eens hij in productie komt. Terwijl de wagen op dit moment met zijn futuristische interieur en exterieur duidelijk een concept is, moet de wagen de inspiratie vormen voor een additioneel lid van de Prius familie en zou de wagen reeds in de eerste helft van 2012 (VS) gelanceerd worden.

Toyota gelooft dat het met de productieversie van de C Concept de beste combinatie van waarde en zuinigheid naar de markt zal brengen. Exacte waarden met betrekking tot de motor en verbruikscijfers werden echter niet meegegeven, maar we kunnen alvast een kleinere motor verwachten dan de 1.8-liter in de Prius.

Lees hier onze rijtest met de Toyota Prius III
Lees hier onze rijtest met de Toyota Auris HSD.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...