Audi zet zwaar in op elektrische wagens

Audi R8 E-Tron
Audi gelooft in een elektrische toekomst. Over tien jaar wil de autobouwer uit Ingolstadt aan de top staan van het segment voor premium elektrische wagens.

Terwijl Toyota ook een belangrijk marktaandeel ziet voor wagens op waterstof, wil Audi zich toespitsen op elektrische wagens en hybridemodellen. Franciscus van Meel, verantwoordelijke voor het elektrische segment bij Audi, verwoordde het als volgt:

Tegen 2020 willen wij de leidende premium verkoper zijn van elektrische wagens. Om dat doel te bereiken zullen we achtereenvolgens meerdere hybride modellen en volledig elektrische wagens op de markt brengen. Onze eerste plug-in hybride staat gepland voor 2014.

De man ging niet verder in detail over die plug-in hybride, dus het blijft voorlopig gissen wat Audi voor ons in petto heeft. Zoals hij ook vermeldt, zal Audi een hele resem hybrides en elektrische wagens lanceren. Voorbeelden daarvan zijn hybride versies van de Q5, A6 en A8 tussen 2011 en 2012. Ook de lancering van de Audi R8 E-Tron staat gepland voor 2012. In Parijs zagen we een dakloze versie van dat model.

Concreet wil Audi dat 5 procent van hun gamma in 2020 bestaat uit elektrische wagens. Tegen dan verwacht Audi in het segment verkoopsaantallen uitgedrukt in zes cijfers. Om hun doel kracht bij te zetten, richtte de autobouwer reeds een speciale E-Tron divisie op. Laat ons afwachten wat de andere premium jongens op dit alles te zeggen hebben. (Via: WorldCarFans)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...