Elektrische Opel Meriva bijna een feit

Opel Meriva elektrisch
We konden eerder al melden dat Opel druk bezig is aan een elektrische versie van de Meriva. Nu stuurt Opel een officieel persbericht hieromtrent.

Opel werkt voor de elektrische toekomst van de Meriva samen met het Duitse MeRegioMobil, een bedrijf gespecialiseerd in elektrische aandrijvingen. Samen zullen de twee bedrijven drie demonstratieversies van de Opel Meriva brengen. Het project wordt onder meer door de Duitse ministeries van Economie en Technologie gesteund. Het uiteindelijke doel van het project is elektrische voertuigen als mobiele opslagplaatsen voor energie te integreren in de intelligente elektriciteitsnetwerken (‘smart grid’) van morgen. Wat dat precies inhoudt, moet vooral later duidelijk worden.

De elektrische Opel Meriva beschikt over elektrische bedieningselementen die hem toelaten snel op te laden. Dit opladen kan aan een stopcontact van 230 V, maar even goed aan een driefasig exemplaar met 400 V. Het systeem is ontworpen zodat het in een smart grid past en zodat de batterij wanneer mogelijk herladen kan worden. De demonstratiewagen kan bovendien als opslagplaats voor elektriciteit dienen, je kan er namelijk energie in opslaan die ook kan dienen voor thuisgebruik.

Onder de motorkap van de Meriva schuilt een 82 pk sterke elektromotor die over 215 Nm koppel beschikt. De wagen beschikt over een rijbereik van 64 km en een topsnelheid van 130 km/u. Deze cijfers lijken niet direct bruikbaar voor het hedendaagse verkeer, Opel wil dit oplossen door de wagen snel te laten opladen. De bedoeling is dat de wagen in minder dan een uur opgeladen zou kunnen worden, zij het aan de hand van hoge spanning.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...