Parijs ’10: Jaguar C-X75 Concept

Jaguar cx75
Jaguar is volop bezig met vernieuwen en zal binnenkort ook de XK in een nieuw kleedje stoppen. Maar eerst is het tijd voor een conceptmodel: de C-X75.

Het concept heeft ongeveer dezelfde afmetingen als de huidige Jaguar XK, maar daar blijven de gelijkenissen ook bij. Op de beursvloer staat een concept dat niet alleen uiterlijk redelijk vernieuwend is, maar ook onderhuids blijven de vernieuwingen niet onopgemerkt. De Jaguar C-X75 beschikt over twee gasturbines die batterijen opladen. Die batterijen sturen de kracht naar 4 motoren, één per wiel, die elk over 195 pk beschikken.

De wagen kan in zuiver elektrische modus zo’n 100 kilometer rijden, maar wanneer de twee turbines mee voor de aandrijving zorgen, komt die afstand neer op meer dan 800 km. De topsnelheid ligt boven 320 km/u en nul naar honderd neemt zo’n 3,4 seconden in beslag.

Aan de binnenkant vinden we uiterst moderne technologieën terug, maar dan wel gecombineerd met een gigantische hoeveelheid leder, zoals je van een Jaguar zou verwachten. De zetels zijn bevestigd aan het stuur en de pedalen, zodat die steeds mee bewegen met de bestuurder zijn wensen. Uiteindelijk moet dit concept evolueren naar de nieuwe Jaguar XK, al zullen we slechts enkele elementen van dit concept terugvinden op de volgende generatie Jaguar XK.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Parijs ’10: Jaguar C-X75 Concept"

  1. Kristof L 01-10-2010 om 22:31

    Dit is nieuw voor mij… Niet echt iets dat ik van Jaguar verwacht had, maar zeker en vast fijn!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...