Skoda Fabia Combi en Roomster Greenline

Skoda Fabia Combi en Roomster GreenLine
Skoda heeft de nieuwe generatie GreenLine-versies van de Fabia Combi en Roomster voorgesteld, de wagens krijgen een nieuwe 1.2 TDI motor.

Na de facelift van de Fabia en Roomster stelt Skoda de respectievelijke GreenLine-versies voor. De nieuwe GreenLine-modellen kregen nieuwe technologieën om het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot verder te verlagen. Zo is er een nieuwe 1.2 TDI motor met 75 pk die wordt uitgerust met een dieselpartikelfilter, een start-stopsysteem, remenergierecuperatie en een schakelindicator. Deze driecilinder met drukvoeding verbruikt in de Fabia Combi GreenLine gemiddeld slechts 3,4 liter/100 km, waardoor de wagen slechts 89 gram CO2/km uitstoot. De Roomster GreenLine verbruikt met dezelfde motor 4,2 liter/100 km, de CO2-uitstoot bedraagt dan 109 g/km.

Naast de lagere CO2-uitstoot werd ook de uitstoot van andere vervuilende stoffen verminderd, de nieuwe motor voldoet aan de strenge EURO5-emissienorm. Skoda heeft geen wijzigingen aan de manuele vijfversnellingsbak aangebracht, dit om ondanks het lagere verbruik het pittige karakter van de wagen te behouden. Het start-stopsysteem helpt vooral in het stadsverkeer, daar kan tussen 0,3 en 0,9 liter/100 km bespaard worden. De recuperatie van remenergie helpt de kinetische energie die vrijkomt bij het vertragen efficiënt te benutten door de accu op te laden, dit resulteert in een daling van de CO2-uitstoot met 2 à 4 gram per kilometer. Verder beschikken de GreenLine-modellen over een verlaagde ophanging, een aerodynamische voertuigbodem en banden met verlaagde rolweerstand.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...