Smart Greystyle edition
Je zou denken dat grijs een wagen nu net een stuk saaier maakt, maar Smart denkt daar blijkbaar anders over en komt met de Smart Fortwo Greystyle Edition.

In feite is de Smart Greystyle Edition niet veel meer dan een standaard Smart, die wat opgesmukt werd. Zo werd het interieur onder handen genomen en werden er materialen van een hogere kwaliteit gebruikt. Ook de afwerking zou de perfectie moeten benaderen. Binnenin kan je de wagen niet bepaald grijs noemen, Smart heeft namelijk behoorlijk wat contrasterende kleuren in het interieur gebruikt.

De wagen beschikt over schakelflippers, de versnellingspook werd afgewerkt met gele naden. De deuren werden uitgevoerd in een materiaal dat je moet doen denken dat het uit leder vervaardigd is en standaard wordt de wagen geleverd met een MP3-speler. Ook het panoramisch dak behoort tot de uitrusting van dit model.

Buiten zien we felle gele spiegels, die met het grijs moeten contrasteren. De wielen meten maatje 15 en tellen zes spaken. Die velgen moeten samen met de mistlampen zorgen voor de sportieve look van dit kleine wagentje. Onder de motorkap ligt een 71 pk sterke motor. De Smart Greystyle is als coupé en als cabrio verkrijgbaar. Voor de coupé tel je ongeveer €14.700 neer, voor de cabrio mag je daar €2.500 bijtellen.