Groene Auto van het jaar: Volvo C30 DRIVe


In een online-poll werd de Volvo C30 DRIVe verkozen tot ‘Groene Auto van het Jaar’ voor de Toyota Prius en de BMW 316d.

Volvo ondernam verschillende stappen om de Volvo C30 DRIVe zo milieuvriendelijk te maken. Zo is het hart van de wagen een 1.6 liter dieselmotor, die op zich al bijzonder zuinig is. Als je dan rekent dat de wagen over remenergie-recuperatie beschikt en een start/stop-systeem heeft, zal het je niet verbazen dat de C30 DRIVe slechts 3,9 liter diesel per 100 km drinkt en slechts 99 gram CO2 per kilometer uitspuwt.

Niet alleen de lezers van TheGreenCarWebsite.co.uk verkozen de C30 DRIVe tot Groene Wagen van het Jaar, ook de redactie deed dit in een onderlinge stemming. Voor een rijverslag van de Volvo C30 DRIVe kan je hier terecht. Foto’s van het nieuwe model in Frankfurt zijn hier terug te vinden.

Volvo C30 Facelift

Volvo C30 Facelift

Volvo C30 Facelift

Volvo C30 Facelift

Volvo C30 Facelift

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...