Nieuwe interesse voor Saab

Saab X-Air Concept
Sinds Koenigsegg de stekker uit zijn Saab-avontuur heeft getrokken hebben er zich al verschillende nieuwe kopers gemeld voor de Zweedse autobouwer.

Volgens de Zweedse staatssecretaris Jöran Hägglund zouden er zich verschillende nieuwe potentiële kopers gemeld hebben voor Saab. Hägglund noemde echter geen namen, maar bij de geïnteresseerden zitten volgens geruchten de Chinese autobouwers BAIC en Geely.

Vorige week raakte bekend dat Koenigsegg zich terugtrok uit de deal met GM om Saab te kopen. Volgens de Zweedse sportwagenbouwer was de tijdrovende procedure het probleem. Door de beslissing van Koenigsegg dreigt echter het einde voor Saab, dinsdag zal GM zich beraden over de toekomst van het Zweedse automerk.

Wat de potentiële kopers betreft zijn Geely en BAIC geen nobele onbekenden. Geely onderhandelt al met Ford over de overname van Volvo en BAIC wou Koenigsegg steunen met de overname van Saab maar zou nu alleen een poging wagen. Saab is echter al 20 jaar verlieslatend en is met een jaarlijkse productie van minder dan 50.000 wagens één van de kleinste producenten van auto’s wereldwijd. (Via: HLN)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...