Toyota komt met Prius Coupe


Na de voorstelling van de Plug-in Hybride van de Prius, zou Toyota een coupé-versie van de Toyota Prius voorstellen.

Aan al diegenen die dachten dat de wagen sowieso maar een saai stuk auto zou worden: wellicht heeft u gelijk. Aartsrivaal Honda werkt immers aan de Honda CR-Z, een sportieve en milieuvriendelijke sportwagen, die door een 1.5 liter verbrandingsmotor wordt bijgestaan. De Toyota Prius Coupé zou de concurrentie moeten aangaan met deze Honda.

Dat de Toyota Prius niet langer in één vorm terug te vinden zou zijn, was al langer bekend. Toyota heeft al een tijdje plannen om een monovolume en een stationwagon te maken van de Prius. Een sportwagen is echter iets nieuws onder de zon. De Toyota Prius Coupé heeft alvast één voordeel op de Honda CR-Z: de motor. Die heeft namelijk 0.3 liter extra slagruimte, maar produceert toch slechts 99 pk. (via AW)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...