Preview: Lexus CS

lexus_cs
Kleine wagens troef in deze CO2-allergische tijden. Lexus beseft dat maar al te goed en zal wellicht een klein model op de markt brengen.

We zullen de voorbode van de Lexus CS – want zo zal deze wagen wellicht gaan heten – voor het eerst in conceptvorm zien op het autosalon van Frankfurt, in september. De rivalen van deze CS zullen de andere premium-instapmodellen zijn: de BMW 1-Reeks, de Volvo C30 en de Audi A3.

Deze kleine Lexus zal gebouwd worden op het platform van de Toyota Auris, een logische keuze. De Lexus CS zal daardoor wellicht de eerste voorwielaangedreven Lexus worden. Hoe de wagen er precies zal uitzien is nog niet geweten, maar AutoExpress liet enkele impressies maken, die bovenaan en onderaan dit artikel te bewonderen zijn.

De instapmotor zal wellicht van de Toyota Auris afkomstig zijn, het gaat hier over de 1.6 liter benzinemotor. De krachtigste variant zal de 185 pk sterke 2.4 liter viercilinder benzinemotor zijn, die wordt bijgestaan door een elektromotor en beschikt over de start/stop-technologie.

Wellicht zien we het productiemodel voor het eerst op het autosalon van Genève, tegen het midden van april zou de wagen dan eindelijk in de showroom moeten staan, met een verwachte startprijs van ongeveer €20.000. (Via: AutoExpress)

Lexus CS

Lexus CS

Deel dit bericht:

2 reacties op "Preview: Lexus CS"

 1. XliljeezyX 04-08-2009 om 12:49

  Nee, doe maar niet..
  lijkt net op dat honda gevalletje, die insight!
  (lees: dat ding is ontiegelijk lelijk)

 2. kristof 04-08-2009 om 17:04

  Vind ik ook geen goed idee. Lexus moet een premiummerk blijven, niet eentje dat ook (dure) stadswagentjes maakt …
  En de voorkant ziet er inderdaad niet uit. De kont heeft wel de RX-trekken mee.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...