Smart Fortwo cdi krijgt 21% meer vermogen

Smart Fortwo cdi
Smart heeft voor modeljaar 2010 de Smart Fortwo cdi een vermogensboost van 21% gegeven.

Het vermogen van de Smart Fortwo cdi stijgt van 45 pk naar 54 pk, daarnaast stijgt ook het koppel van 110 Nm naar 130 Nm tussen 2100 en 2600 toeren per minuut. De Smart Fortwo cdi sprint hierdoor van nul-naar-honderd in 16,8 seconden tegenover 19,8 seconden voor de vermogensboost. Een Smart Fortwo cdi blijft dus een slak op de weg maar is dankzij de vitaminekuur een turboslak geworden.

De ingenieurs van Smart hebben de motor maarliefst op drie punten verfijnd. De geometrie van de turbo werd verbeterd, net als de injectieratio en de overbrengingen van de versnellingsbak werden vergroot (voor de 3e en de 4e versnelling met 10% en 11%). Toch blijft de Smart Fortwo cdi erg zuinig en lief voor het milieu. De wagen voldoet aan de Euro-5 normen en verbruikt nog evenveel als zijn minder potente voorganger: 3,4 liter per 100 kilometer (88 gram CO2/km).

De Smart Fortwo cdi krijgt er nog enkele nieuwigheden bij, het interieur werd wat opgewaardeerd met sierelementen in parelzwart in plaats van parelgrijs en een centrale armsteun in lederlook voor de chauffeur (optioneel 50 euro excl. BTW). Ook nieuw is een handenvrij systeem met display in kleur en aansluitingsmogelijkheden voor Bluetooth, iPod en andere media.

De nieuwe Smart Fortwo cdi gaat in België vanaf 11.386,10 euro over de toonbank, voor de cabrioversie tel je 14.193,30 euro neer. Dit is telkens zonder de ecopremie gerekend, gezien zijn lage uitstoot kan de Smart Fortwo cdi in België namelijk rekenen op een premie van 15% op de aankoopprijs.

Smart Fortwo cdi

Smart Fortwo cdi

Smart Fortwo cdi

Smart Fortwo cdi

Deel dit bericht:

2 reacties op "Smart Fortwo cdi krijgt 21% meer vermogen"

  1. XliljeezyX 24-07-2009 om 14:01

    Leuk voor de groenewannabees hier in nederland, geen BPM of bijtellig voor de lease-rijders! al zou ik toch liever me geld aa wat anders uitgeven.. iets wat ruimer is en er beter uit ziet..

  2. piet 26-04-2010 om 15:00

    vet ding zeg!!!!!!!!!!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...