Geneve ’09: Gumpert Apollo Speed

gumpert_apollo_speed
Gumpert zal op het autosalon van Genève haar Gumpert Apollo Speed voorstellen, een nog snellere variant van een op zich bijzonder snelle wagen.

De Gumpert Apollo Speed zal in 3.0 seconden de sprint naar 100 km/u voltooien en zal 200 km/u aftikken na amper 8,9 seconden. De motor die hiervoor zorgt is een V8-motor met twee turbo’s, die 800 pk levert en zo’n 900 Nm. Het ziet er ook naar uit dat de Gumpert Apollo nog agressievere vormen heeft aangenomen, die nog aerodynamischer zijn dan voorheen.

De Gumpert Apollo Speed zal zo’n centimeter lager rijden dan de Gumpert Apollo, wat maakt dat hij ongeveer volledig tegen de grond zal plakken. De spoiler kan nu door de bestuurder zelf aangepast worden, de achterlichten zullen ook vernieuwd zijn (wat we niet zien op de foto) en er zullen opties op de Apollo Speed verkrijgbaar zijn, zoals airconditioning en een DVD-speler, iets wat Apollo voorheen schuwde.

De Gumpert Apollo is dan ook een volbloed racer en enkel gemaakt in functie van dat racen, blijkt nu dat de mensen bij Gumpert ook redelijke opties gaan aanbieden, iets wat mijns inziens te betreuren valt. Zelfs leder is een optie geworden, iets wat niet thuishoort in een volbloed racer. Wel is het zo dat het stuur gemakkelijk gedemonteerd kan worden, om het in- en uitstappen gemakkelijker te maken, de Apollo heeft dus toch nog wat van zijn oorspronkelijke gekheid behouden. Op het autosalon delen we meer informatie over deze supercar mee. (via WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...