Audi Q5 hybride komt er tegen 2010


De Audi Q5 zal vanaf 2010 dan toch als hybride beschikbaar zijn, dit in tegenstelling tot eerdere geruchten.

Op het autosalon van Detroit heeft Wolfgang Hatz, hoofd van de motorontwikkeling bij Audi, aan Autoweek bevestigd dat Audi een hybride model van de Q5 nodig heeft om te kunnen concurreren met andere merken. “Als je kijkt naar wat je moet uitgeven om het voordeel van een hybride te hebben en wat je moet uitgeven voor andere technologieën zoals diesel, dan zie je dat diesel veel efficiënter is in kost,” zei Hatz. “We moeten echter hybrides ontwikkelen om de mensen te tonen dat we dat ook kunnen.”

Op het eerste zicht lijkt de keuze voor hybrides dan onlogisch voor Audi, maar als het publiek effectief een hybride wil dan kan Audi natuurlijk niet achterblijven. De grotere Q7 was eerdere al kandidaat voor een hybride-versie maar door de economische crisis werd dat model geschrapt. Consumenten zoeken momenteel eerder naar kleinere modellen en willen daarbij ook aan het milieu denken. De Q5 Hybride lijkt dan de ideale kandidaat voor wie een SUV wil met relatief laag verbruik. (via: WCF)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Audi Q5 hybride komt er tegen 2010"

 1. Bob 18-01-2009 om 11:12

  yeaah eindelijk ne grave hybride, nimmer zo ne lelijke prius 😀

 2. XliljeezyX 18-01-2009 om 13:37

  De lexus IS-LS vind ik ook niet echt mis hoor. ik kies liever voor de IS-serie dan deze Q5.

 3. Bob 18-01-2009 om 17:31

  mwa maar de lexus is al direct een prijs klasse hoger he 😉

 4. Bob 18-01-2009 om 17:35

  of toch nie 😉 laat maar

Reageer

Reactie aan het plaatsen...