Tesla Roadster door Brabus

Tesla Roadster door Brabus
Bij deze is de Tesla Roadster de eerste elektrisch aangedreven wagen die door een tuner onder handen genomen werd.

Normaal houdt Brabus het bij het tunen van Mercedessen, maar blijkbaar wou het bedrijf ook eens een elektrisch aangedreven wagen onder handen nemen. Brabus vond het blijkbaar niet kunnen dat de Tesla Roadster geen motorgeluid maakte, dus heeft het een “space sound generator” gemaakt voor deze elektrische wagen. Het principe is eenvoudig: je kan de Tesla Roadster elk geluid laten maken dat je wilt, gaande van dikke V8’s tot een of ander futuristisch geluid dat Brabus als “Beam” omschrijft. Leuk gadget, tenzij je serieus wilt genomen worden natuurlijk.

De wagen is uitgevoerd in mat wit, kreeg een spoiler op de kofferklep en een spoiler vooraan. Er werd hier en daar wat met carbon gefoefeld en de wagen kreeg Pirelli P-Zero banden. De velgen zijn beschikbaar als 18″ of 19″.

Voor de rest zien we een lederen interieur van Alcantaraleder, wat aanpassingen aan de buitenkant en blauwe neonlichten onderaan de wagen. Naar mijn bescheiden mening trekt de wagen op niet veel, maar dat kan natuurlijk aan mij liggen. Brabus gebruikt deze wagen als showmodel om aandacht te vestigen op een nieuwe divisie van het bedrijf, genaamd “Zero Emissions”. Die divisie zal later nog meer milieuvriendelijke wagens tunen. We kijken er niet speciaal naar uit, maar laat maar komen!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...