Volkswagen Passat BlueTDI

Volkswagen Passat BlueTDI
Volkswagen wil graag nog eens met iets groen uitpakken in Parijs en daarom stelt het de Passat BlueTDI voor. Alsof Bluemotion niet genoeg is…

De benaming BlueTDI wordt momenteel reeds gebruikt in de Volkswagen Tiguan en Jetta. De nieuwe BlueTDI motor die in de Passat zal plaatsnemen is echter klaar voor de Euro-6 norm van 2014. Gecombineerd met een DSG versnellingsbak dalen de CO2-emissiecijfers van een wagen met BlueTDI motor met 28% ten opzichte van huidige modellen.

De Volkswagen Passat BlueTDI die op het autosalon van Parijs te vinden zal zijn beschikt over een 143 pk sterke 2 liter common-rail dieselmotor. In de sedan ligt het verbruik op 5,2 liter per 100 kilometer terwijl de CO2-uitstoot beperkt blijft tot 139 gram/km, de Variant (stationwagon) verbruikt 5,5 liter per 100 kilometer en stoot amper 144 gram CO2 per kilometer uit. 

De eerste productiewagens die de nieuwe BlueTDI technologie zullen gebruiken zullen tegen 2009 bij de Europese dealers staan.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Passat BlueTDI"

  1. XliljeezyX 28-09-2008 om 22:38

    Hier wordt ik zo gestoord van al dat CO2 gedoe.. blablabla…
    BAH!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...