Ferrari F430 Spider Bio-Fuel Concept

Ferrari F430 Spider Bio-fuel concept
Ferrari heeft op het autosalon van Detroit een F430 Spider op Biobrandstof voorgesteld. Je leest het goed, ook Ferrari doet mee aan de milieugekte.

Gelukkig betekend rijden op bio-ethanol ook dat de motorprestaties stijgen. Dankzij het hogere octaangehalte in bio-ethanol stijgt het vermogen met 10 pk’s bij en het maximale koppel met 4 procent. Tegelijkertijd gaat de CO2-uitstoot met vijf procent omlaag. Volgens Ferrari blijven verder alle motorkarakteristieken hetzelfde.

De F430 Spider Bio-Fuel komt er na de belofte dat Ferrari in 2012 de CO2-uitstoot van zijn modellen met veertig procent omlaag zal halen. Dit concept is het eerste dat deze doelstelling wil helpen bereiken.

Ferrari F430 Spider Bio-fuel concept

Ferrari F430 Spider Bio-fuel concept

Ferrari F430 Spider Bio-fuel concept

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...