Saab Turbo X in Frankfurt

Saab Turbo-X Frankfurt
Saab komt terug met Black Turbo, ter gelegenheid van 30 jaar Turbo toepassingen bij Saab. De Saab Turbo X wordt het topmodel van de 9-3 lijn.

Het design van de wagen verwijst naar de klassieke Saab 900 Turbo, de wagen is volledig zwart afgewerkt behalve de chromen randen rond de grille. Achteraan herkennen we de Aero lichten die bij de Turbo X met zwarte randen zijn afgewerkt. Ook binnenin is zwart de toonaangevende kleur aangevuld met Carbon afwerkingen. De wagen oogt zeer krachtig en is ongetwijfeld het nieuwe topmodel uit de 9-3 reeks.

Het nieuwe topmodel heeft uiteraard ook motorisch iets te bieden met een 2.8 liter V6 Turbo met 280 pk en 400 Nm koppel. Daarmee sprint de Turbo X Sedan naar 100 km/h in 5,7 Seconden, de break versie doet daar 0,2 seconden langer over. De topsnelheid is begrensd tot 250 km/h.

Om deze kracht ook doeltreffend op de baan te krijgen heeft Saab voor dit model een nieuwe innovatieve vierwielaandrijving geïntroduceerd: Saab XWD. Het XWD systeem zal op termijn ook bij nieuwe Saab modellen gebruikt worden. De Turbo X kreeg daarenboven ook een sportchassis met specifiek ontwikkelde wielophanging, remmen en velgen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...