Officieel: Skoda Vision 7S Concept EV SUV (2022)Met de Vision 7S Concept kijkt Skoda naar de toekomst, zowel op vlak van designtaal, koetswerkvorm als (zuiver elektrische) aandrijflijn.

In afwachting van nieuwe modellen komt Skoda alvast met de Vision 7S Concept. Een stoere (sober) ogende SUV met zeven zitplaatsen, afwezige B-stijl en een zuiver elektrische aandrijflijn. In tegenstelling tot andere conceptmodellen heeft de Tsjechische autoconstructeur effectief productieplannen voor een dergelijk model. Een volledig elektrische Kodiaq iV iemand?

Behalve de bevestiging dat Skoda blijft investeren in EV’s en SUV’s geeft de Vision 7S Concept ook een glimp inzake de nieuwe designtaal. Diverse elementen (vanbinnen en vanbuiten) zullen dus de komende jaren zichtbaar worden in het straatbeeld. Vol lof spreken ze over de (minimalistische) Tech Deck grille terwijl de achterzijde ons doet denken aan de nieuwe Range Rover!

Binnenin zijn er twee verschillende interieurconfiguraties mogelijk. Bij Drive ligt de focus op ondersteuning (head-up display, …) terwijl er bij Relax sterk geprofiteerd wordt an het 8,8” digitaal dashboard en 14,6” infotainmentsysteem. Die laatste kan zowaar verdraaien (van horizontaal naar verticaal)!

De Relax modus is trouwens perfect om te chillen tijdens de laadpaalsessies van de 89 kWh accupack. Volgens de WLTP testsessies zou dat moeten volstaan voor een rijbereik van 600 km. Snelladen moet aan 200 kW (DC) lukken. Of we deze (puike) technische details zullen terugzien in toekomstige Skoda modellen is niet 100% duidelijk. Snel de lokale Skoda verdeler contacteren voor een bestelbon is ook nergens voor nodig.