Officieel: Bugatti Chiron L'Ébé (2022)Als eerbetoon aan de dochter van oprichter Ettore komt Bugatti met de Chiron L’Ébé special edition. Dit zijn tevens de laatste drie Europese Chiron’s!

Slecht 500 exemplaren van de Chiron ging Bugatti maken. In tegenstelling tot de Veyron (en zijn ontelbare special editions) blijkt de commerciële interesse in de Chiron een pak sterker. Alle exemplaren zijn reeds toegewezen en de laatste drie Europese exemplaren vormen een eerbetoon aan de dochter (en oudste kind) van Ettore Bugatti. Hallo Chiron L’Ébé!

Diverse belangrijke familieleden passeerden reeds de revue in de vele special editions uit Molsheim. Dat dochterlief pas helemaal op het einde aan de beurt is mag de pret niet drukken. De laatste drie Chiron’s voor Europa (één Chiron en tweemaal Chiron Sport) krijgen de exclusieve L’Ébé make-over.

De Bugatti Chiron (Sport) L’Ébé komt in het blauw, wie goed kijkt zal een naakte koolstofvezelstructuur zien. Gouden accenten maken het geheel af. Onder de actieve spoiler prijkt er ook een groot L’Ébé opschrift net zoals op diverse plaatsen binnenin.

Een Chiron Sport zou iets scherper voor de dag moeten komen dankzij een aangepast onderstel, krachtigere remmen en een sportuitlaat. Net zoals bij de reguliere Chiron levert de kolossale W16 hier 1.500 pk en 1.600 Nm.

Hoeveel zo’n final EU edition van de Bugatti Chiron kost is niet geweten. Wel dat je gemakkelijk 2,3 miljoen euro kan neerleggen!