Officieel: Citroen C5 Aircross facelift (2022)Met een meer volwassenere vormgeving, extra technologie en bovengemiddeld veel comfort wil de vernieuwde Citroën C5 Aircross het verschil maken.

In 2018 lanceerde Citroën de functionele C5 Aircross, de spirituele opvolger van de C4 Picasso MPV. Intussen kon die reeds 200.000 klanten overtuigen en nu wil de Franse autobouwer dat succes versterken met een update.

Aan de stoere SUV vormgeving werd niet geraakt, wel opteerden de designers voor een volwassenere uitstraling. Ondermeer met een grotere grille à la C5 X, contrasterende zwarte zijspiegels en de karaktervolle LED dagrijverlichting. Inzake personalisatie maakt de Eclipse Blue koetswerkkleur zijn intrede net zoals 18” PULSAR velgen. Voor de interieurbekleding zijn er diverse varianten met stof, leer of Alcantara.

Vanaf heden is de C5 Aircross ook beschikbaar met een nieuwe 10” infotainmentsysteem dat lijkt te zweven én voorzien is van hedendaagse technologie en functionaliteit. Daardoor zijn de ventilatie-openingen nu horizontaal – en scherper – gepositioneerd. Ook de centrale console werd gemoderniseerd en komt met een nieuwe indeling.

Achter het stuurwiel zit een 12,3” digitaal instrumentarium met diverse weergavemogelijkheden. De unieke samenstelling van de Advanced Comfort zetels moeten voor een uitgesproken comfortniveau zorgen. Optioneel verwarmbaar en voorzien van een massagefunctie.

Dankzij de modulaire achterbank (driedelig en apart te verplaatsen) schommelt het koffervolume tussen 580 en 720 liter (PHEV: 460 tot 600 liter). Met alle zetels neergeklapt krijg je 1.630 liter bagage in de Citroën C5 Aircross!

Wijzigingen inzake motorisatie heeft Citroën niet gecommuniceerd. Wel benadrukken ze nog even de plug-in hybride uitvoering met 225 pk en zuiver elektrisch rijbereik van 55 km. Vermoedelijk blijft ook het reguliere benzine- en dieselgamma behouden. Een Belgische vanafprijs noch lanceringsdatum werd reeds vrijgegeven.