Officieel: Opel Astra Sports Tourer (2022)Praktisch, stijlvol, sportief, ruim en desgewenst opmerkelijk zuinig, dit is de nieuwe generatie Opel Astra Sports Tourer!

Geheel volgens de logica komt er na de nieuwe Astra hatchback opnieuw een praktische stationwagen/break die Opel tot Astra Sports Tourer doopt. Zowel qua vormgeving, technologie en motorengamma neemt de praktische evenknie alle nieuwigheden over.

Wel is de nieuwe Astra Sports Tourer 27 centimeter langer dan de vijfdeurs, in vergelijking met zijn voorganger groeit de wielbasis met 7 cm. In de koffer past er 608 à 1.636 liter bagage. Tenzij je voor de PHEV varianten kiest, dan moet je tevreden zijn met 548 à 1.574 liter laadvolume! De verstelbare laadvloer Intelli-Space zorgt voor extra gebruiksgemak.

Het klassieke aanbod met een benzine- of dieselmotor gaat van 110 pk tot 130 pk. Standaard gekoppeld aan een handgeschakelde 6-versnellingsbak, de krachtigere uitvoeringen kan je ook met een 8-traps automaat krijgen. De 180 pk sterke plug-in hybride komt steevast met een automatische transmissie.

Binnenin prijken er twee 10” Pure Panel displays die dienst doen als digitaal instrumentarium en voor het infotainment. Met fysieke bedieningselementen creëert Opel het nodige gebruiksgemak, waarvoor dank. Je slimme telefoon kan je dan weer draadloos koppelen en Apple CarPlay / Android Auto tevoorschijn toveren.

Midden 2022 verwachten we de nieuwe Astra Sports Tourer in de Belgische Opel showrooms. Een vanafprijs werd nog niet gecommuniceerd, reken op ongeveer 25.500 euro. De Astra hatchback start bij 24.150 euro.